Diabet
Tianshi-tiens.ro va ofera ca adjuvant in tratamentul afectiunii
Diabet produse naturiste
Tianshi Tiens conform tabelului de mai jos.
Produse Tianshi
Tiens
|
Mod de
administrare
|
Chitosan
Cordyceps
Extract
din furnica salbatica
Holican
San gao
Biocalciu
dietetic
|
ETAPA 1
1.
Praf de furnica - între 4-6 capsule/zi, cu apă crudă. (PH 7,0), la interval
de 2 ore timp de 1 lună în funcţie de starea bolii se poate mări sau micșora
doza.
2.
Chitosan - câte 2 capsule de 2 ori/zi, înainte de mese cu 20 minute, timp de
1 lună. De utilizat cu Chitosanul
ETAPA 2
3.
Biocalciu dietetic - începând cu 1 linguriţă de cafea, rasă, de 2 ori/zi,
timp de 7 zile. Se face testul de glucoză în sânge. Dacă nivelul de zahăr din
sânge coboară, se continuă cu aceiași doză. Dacă nivelul de zahăr în sânge nu
a înregistrat o scădere, se mărește doza la 1 linguriţă de ceai, rasă, de 2
ori/ zi timp de 7 zile. De repetat analiza de zahăr. Dacă nivelul de zahăr nu
scade sau scade nesemnificativ, se administrează 1 pacheţel/ zi, indiferent
de cantitatea de zahăr din sânge, timp de 1 lună
4.
Cordiceps - câte 2-4 capsule/zi înainte de masă cu o oră , timp de 1 lună.
ETAPA 3
5.
Holican - 2 capsule de 2 ori/zi, după masa de prânz și cină, timp de o lună,
de la terminarea produselor Chitosan și Cordiceps.
6.
San Gao (3 M) - câte 2 capsule înainte de primele două mese pe zi, cu multă
apă.
Cura se
efectuează de 2 ori pe an !
În
cazul folosiri preparatelor Tianshi, se ia în paralel și preparate
Medicamentoase pentru scăderea nivelului de zahăr și diminuarea treptată a nevoii
de folosire a cestora!
|
Diabet
Diabetul este boala in care organismul fie nu produce, fie nu poate folosi hormonul pancreatic insulina. Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Exista trei forme principale de diabet zahar: Diabet zaharat tip 1, Diabet zaharat tip 2, Diabetul gestational.
Clasificare: Exista trei forme principale de diabet zahar: Diabet zaharat tip 1, Diabet zaharat tip 2, Diabetul gestational
1. Diabetul tip 1 afecteaza 5-10% dintre persoanele cu diabet si se declanseaza, de obicei, la varste mici. si se caracterizeaza prin distrugerea celulelor beta pancreatice producatoare de insulina din insulele Langerhans din pancreas, care conduce la un deficit de insulina. Hormonul numit insulina permite celulelor corpului sa utilizeze glucoza ca sursa de energie incarcand secretia de insulina este insuficienta sau cand insulina nu-si indeplineste rolul in organism, afectiunea se numeste diabet zaharat.
Diabetul poate fi tinut sub control printr-o supraveghere atenta a dietei si a greutatii ( exercitii fizice, ca supliment a tratamentului medical). Pentru controlarea glicemiei este nevoie de insulina, adusa din exterior, din moment ce pancreasul nu o produce, astfel, bolnavul de diabet de tip I fie isi face zilnic injectii cu insulina, fie utilizeaza o pompa de insulina. Prin digestie, unele alimente cu carbohidrati sunt transformate in zahar mai repede decat altele.
Factori de risc diabet de tip 1: regimul sedentar de viata si abundenta calorica a dietei moderne, fapt ce conduce la obezitate sau la indici ai masei corporale ridicati, fumatul - o marire a nivelului de colesterol, tensiune (presiunea) arteriala inalta, factorii ereditari, genetici, factorii de mediu, consumul de lapte de vaca sau produse de lapte la sugarul mic.
Cercetarile sugereaza ca albumina din laptele de vaca ar duce la aparitia unor anticorpi care, prin reactivitate incrucisata, afecteaza in cele din urma celulele beta pancreatice si astfel contribuie la aparitia diabetului zaharat.
Tratament: Diabetul zaharat de tip 1 apare in special la copii si tineri si necesita intotdeauna tratament cu insulina, deoarece pancreasul nu o mai poate produce. Din acest motiv se mai numeste si diabet insulino-dependent.
2. Diabetul zaharat tip 2 este cea mai comuna forma de diabet si afecteaza 90-95% dintre suferinzii de diabet.
Diabetul zaharat tip 2 se datoreaza rezistentei crescute la insulina a tesuturilor, insotita de scaderea secretiei de insulina. Lipsa de raspuns la insulina a tesuturilor este cauzata, de modificarea receptorului pentru insulina de pe membrana celulara. Diabetul tip 2 este tratat cu medicamente pe perioada lunga, necesitand aportul extern de insulina doar din momentul in care tratamentul oral nu mai este eficient in controlul concetratiei glucozei sanguine (tipul 2 este caracterizat printr-o insulinemie ridicata (ca efect compensatoriu), ceea ce duce, in timp, la epuizarea capacitatii endogene de secretie.
In aparitia diabetului de tip 2, cei mai importanti factori sunt: greutatea corporala excesiva, sedentarismul, stresul psihic excesiv sau abuzul alimentar, respectiv excesul de produse zaharoase (diabetul gestational )
Tratament: Diabetul zaharat de tip 2 apare de obicei la adultii de varsta mijlocie (40 de ani) sau mai tarziu, mai cu seama la persoane supraponderale. In acest caz, organismul continua sa produca insulina, dar aceasta nu isi poate indeplini rolul in mod normal. Acest al doilea tip de diabet nu necesita de regula tratament cu insulina, fapt pentru care s-a si numit diabet zaharat non-insulino-dependent.
3. Diabetul gestational este diabetul care apare la unele femei in timpul sarcinii din cauza insuficientei organismului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine in limite normale o glicemie (cantitatea de glucoza din sange). Glicemia creste de obicei intre saptamanile 24 si 28 de sarcina. Diabetul gestational este diferit de celelalte tipuri de diabet, prin faptul ca apare in timpul sarcinii si dispare dupa nastere. Acest tip de diabet este factor de risc pentru aparitia hipertensiunii in timpul sarcinii. Copilul poate avea greutate crescuta la nastere, lucru care complica nasterea naturala. Femeile care au avut diabet gestational in timpul unei sarcini au risc crescut de a face diabet si la sarcinile urmatoare, si au risc mare de a dezvolta diabet de tip II la mai putin de 5 ani de la nastere.
Factori de risc in diabetul gestational: mama cu hipertensiune arteriala copil cu greutate mare la nastere (mai mare de 4 kilograme), multiple avorturi spontane in antecedente, copil mort la nastere fara o cauza anume.
Tratament pentru diabetul gestational: La majoritatea gravidelor cu diabet gestational exercitiile fizice si dieta mentin glicemia in limite normale. Daca glicemia nu este tinuta in limite este necesara terapia cu insulina. Gravida trebuie instruita cu privire la modul de administrare a insulinei. Complicatiile diabetului gestational au o frecventa mai mare de aparitie in cazul in care fatul creste in greutate mai mult decat in mod obisnuit. Greutatea fatului se evalueaza ecografic. In cazul in care ecografia indica o greutate crescuta a fatului poate fi necesara terapia cu insulina.
Simptome: Simptomele diabetului zaharat sunt diferite de la caz la caz. In general, diabetul se caracterizeaza prin cresterea peste normal a concentratiei de glucoza in sange (hiperglicemie), cu sau fara eliminarea de zahar prin urina (glicozurie).
Alte simptome sunt: setea excesiva cu aport crescut de apa, eliminarea de urina in cantitati mari, foamea excesiva cu ingestia de alimente in cantitati mari.
Aceste trei simptome, cunoscute in terminologia medicala ca polidipsie, poliurie si respectiv polifagie, sunt in general cauzate de hiperglicemie.
Complicatiile care apar in diabet: Persoanelor care sufera de diabet le pot fi afectate, in timp, inima, vasele sangvine, ochii, rinichii, nervii.
Retinopatia diabetica este o cauza importanta a orbirii si apare ca urmare a afectarii vaselor mici de la nivelul retinei la persoanele cu diabet. Dupa 15 ani de boala, aproximativ 2% dintre bolnavii de diabet orbesc, iar 10% dintre ei sufera de diferite tulburari de vedere. Neuropatia diabetica reprezinta afectarea nervilor si apare la aproximativ 50% dintre bolnavii de diabet. Aceasta duce la scaderea sensibilitatii dureroase, tactile, termice in anumite parti ale corpului, afecteaza capacitatea de miscare si forta musculara a persoanelor cu diabet. Cel mai frecvent sunt afectate picioarele, neuropatia contribuind la aparitia ulcerelor, infectiilor si deformarilor osoase si articulare.
Insuficienta renala este o alta complicatie care poate aparea in diabet. Din cauza insuficientei renale mor 10%-20% dintre bolnavii de diabet. Riscul bolilor de inima si al infarctului creste la persoanele cu diabet. 50% dintre bolnavii de diabet mor din cauza bolilor de inima si infarctului.